3 de març 2015

Els trapezistes volants del National Circus of Pyongyang i els saltadors a la bàscula Troupe Trushin "Watch Dogs" s'emporten els Elefants d'Or Dalinians del Festival Internacional del Circ de Figueres

Els trapezistes del National Circus of Pyongyang Foto: AnnaTarres
                                  La Troupe Trushin             Foto: Festival del Circ

Ràdio Sarrià.
                                         Fotos: Ràdio Sarrià
Els espectaculars trapezistes volants del National Circus de Pyongyang i els grans saltadors a la bàscula "Watch Dogs" Troupe Trushin, reben els dos Elefants d'Or Dalinians de la quarta edició del Festival del Circ de Figueres.
El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres ha tornat a tenir un gran èxit i ha tancat la seva quarta edició amb 30.412 espectadors i bat el rècord d'ocupació. En les deu funcions de públic general ha tingut una ocupació pràcticament del 100%. Les companyies i artistes que hi han participat en les diferents disciplines circenses han estat espectaculars la gran majoria, i han fet emocionar al públic amb aquests espectacles inèdits a Europa. Els números que s'han pogut veure en els espectacles blau i vermell han estat espectaculars.
Les millors companyies dels dos espectacles després de ser valorades pel jurat internacional, van competir ahir al vespre la Gala d’Or  per aconseguir algun dels guardons oficials, els elefants d’inspiració daliniana d’or, plata i bronze.
                                                Foto: Ràdio Sarrià
Les 15 atraccions finalistes seleccionades que van formar part d’aquesta gran gala van ser: National Circus of Pyongyang, “Watch Dogs” · Troupe Trushin, Flag Circus & Yunann Acrobatic Troupe of China, Troupe Bayramukov, Ekaterina Rubtsova & Dmitry Efremkin, You & Me, Wuhan Acrobatic Troupe of China,  “Salvador”, Gustavo Sartori, Troupe Muratov, Duo Essence, Aleksandr Batuev, Sixto y Lucía, Rulo, i Matute.
ELS PREMIATS 2015
Les màximes distincions de la 4a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres han estat per la formació de trapezistes de Corea del Nord, National Circus of Pyongyang; i per l’espectacle rus de saltadors de bàscula “Watch Dogs” de la Troupe Trushin.
Flag Circus & Yunann Acrobatic Troupe of China, Troupe Bayramukov, Ekaterina Rubtsova & Dmitry Efremkin i el número You&Me van ser guardonades amb la plata, seguides dels elefants de bronze que es van emportar Wuhan Acrobatic Troupe of China, “Salvador” i el brasiler Gustavo Sartori.
Les 15 atraccions seleccionades per la Gala d’Or també optaven ahir a la nit als premis que atorga directament el jurat internacional del festival. El rus Aleksandr Batuev va recollir el Premi de la Imatge, Duo Essence el de Crítica i la Troupe Muratov el Premi Espacial del Jurat. No ens podem oblidar, però, del Premi del Públic, un guardó atorgat per tots els espectadors que durant tots els dies de festival. Enguany, el número “Watch Dogs” de la Troupe Trushin ha robat el cor de tots els espectadors del festival, emportant-se, doncs, aquest emotiu premi.
El certamen també compta amb un seguit de Premis Especials que es van lliurar per clausurar la gala: Premi Especial Carles Navales; Premi Especial Pallasso Totó; Premi Alain Frère; Firebird Productions; Kobzov Circus d’Ucraïna; Rosgoscyrk, companyia estatal del circ rus; Circ nacional de Kazakstan; WuQiao International Festival of China; Ruscircus.ru; Flag Circus of China; Great Moscow State Circus; Zapashny productions; Circ d’Ekaterinburg; Cirque Medrano; AG Studios; Burguscircus.com; Gran Circ Nikulin de Moscou; i International Artists Management Conny Porod.