6 de març 2015

Jornada de l’Esport Femení «Dona» un Pas per l’Esport

Ràdio Sarrià.
Aquest proper diumenge 8 de març tindrà lloc la III Jornada de l’Esport Femení «Dona» un Pas per l’Esport de les 9.30 a les 13.30 h.
La Jornada permetrà a dones de totes les edats practicar fins a disset modalitats esportives, i s’hi preveu l’assistència de més d’un miler de persones. Les activitats es faran a les places del Lleó i de Salvador Espriu de Girona. Enguany s’ha optat per aquest emplaçament perquè és més a prop del riu, que és on es farà l’activitat de piragüisme. 
Les modalitats esportives de les quals es podrà fer un tastet, a més de piragüisme, són l’hoquei sobre patins, la gimnàstica rítmica, el tennis de taula, la gimnàstica artística, l’atletisme, l’handbol, el rugbi, el judo, el bàsquet, el patinatge, l’esgrima, el vòlei, el bàdminton, el futbol, la marxa nòrdica i el kick-boxing. Aquest any, com a novetat, s’han introduït els raids familiars, pensats perquè les famílies també puguin gaudir de la jornada. 
Els raids funcionaran amb una targeta que les famílies hauran d’emplenar a mesura que participin en les diverses modalitats esportives. Un cop emplenada, rebran un petit obsequi. També hi haurà una master class de gimnàstica per a gent gran, una flashmove oberta a tothom, classes de Pilates, activitats de fitnes prepart i postpart, i una exhibició de ball. A més, també hi haurà exhibicions d’esportistes referents. D’altra banda, i com en altres anys, la jornada també comptarà amb la visita d’instituts d’arreu de les comarques gironines.Els principals objectius de la jornada són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades «no femenines»; destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida; donar a conèixer aquelles esportistes destacades perquè es converteixin en un referent quant a valors i experiències per a altres esportistes, i oferir un espai de diversió per mitjà de la pràctica esportiva.