18 de març 2015

L'Escola de Teatre El Galliner de Girona celebra els seus 25 anys

Ràdio Sarrià.
El centre de formació teatral El Galliner i l'AGT han presentat els actes que se celebraran per la commemoració del seu 25è aniversari amb activitats lúdiques i creatives a càrrec dels alumnes, obertes a tothom, la majoria tindran lloc al llarg de la pròxima setmana, el 14 de maig es farà una gala al Teatre Municipal i el dia 28 de març Dia Internacional del Teatre tindra un aspecte reivindicatiu amb la lectura d'un manifest a càrrec de Txell Faxedas. 
Per la setmana vinent s'han programat una trentena d'actuacions a la Rambla i el Pont de Pedra, en el Barri Vell, El Mercadal i el mercat del Lleó, a càrrec de més de 600 alumnes de l'escola. Divendres 27 a les 17.30h i dissabte 28 a les 11.30h tindran lloc les Balcunades al carrer Nou, amb més de 70 alumnes cada dia, que intercanviaran, des dels balcons de pisos particulars, les xafarderies habituals al voltant d'un casament. 
El dia 28 l'acte central "Dreceres"a les 12.30h al carrer Nou, sota la direcció de Mireia Vallès i amb la participació de voluntaris majors de 18 anys, inscrits a travès d'una convocatòria oberta a tothom i lectura del Manifest del Dia Internaciona del Teatre a càrrec de Txell Faxedas. A la tarda al pati de la Casa de Cultura amb tallers de circ a càrrec de Los Herrerita, animació infantil amb els Trambòtics i xocolatada popular amb la col·laboració de l'associació El Club del Barista.
El 14 de maig al Teatre Municipal la gala dels 25 anys de l'AGT i El Galliner dirigida per Pablo Paz, amb el lliurament del Premi AGT i el 24 de maig sortida familiar al CircCric oberta a tothom. 
El galliner gestionat per l'AGT  ha format 30.000 alumnes en 25 anys. Aquest curs a El Galliner hi ha 608 alumnes inscrits. Un total de 374 alumnes s'han format com a pedagogs teatrals. L'AGT-El Galliner col·labora i/o organitza activitats conjuntes amb 53 entitats.