18 de març 2015

La llei per crear el municipi independent de Medinyà es debat al Parlament

Ràdio Sarrià.
La proposició de llei per creaar el municipi de Medinyà, passa avui per primera vegada al ple del Parlament. Un tràmit que correspont a debatre sobre les esmenes a la totalitat. ICV va presentar aquesta proposició i el diputat d'ICV per Girona, Marc Vidal va explicar que de moment és el pas més lluny que s'ha fet en la possibilitat que Medinyà pugui esdevenir finalment una població segregada de Sant Julià de Ramis.
Vidal va subratllar que Ciutadans ha estat l'únic grup que ha presentat esmenes a la totalitat i va afegir que, per tant, es preveu que "continuï la tramitació" de la llei per crear aquest municipi. "Demanarem que la tramitació segueix per la via d'urgència", va manifestar Vidal, que va considerar que "en el termini d'un mes o fins i tot abans", el procés podria estar finalitzat. De fet, l'únic pas que retardaria la tramitació d'aquesta proposició de llei, seria que algun partit sol·licités que s'enviï al Consell de Garanties Estatutàries o ho consideri anticonstitucional.
Malgrat tot, si això no succeeix, Vidal va recordar ahir que llavors s'hauria de fixar un termini de compareixences al Parlament, per justificar la proposició de llei per crear el municipi de Medinyà. Finalment, només quedaria que la llei passés de nou pel ple del Parlament i poder-ne tramitar l'aprovació definitiva. De fet, aquesta proposició de llei que ha presentat ICV és pràcticament calcada a la llei que es va tramitar fa uns anys per aconseguir impulsar la segregació de la població de La Canonja.