19 de març 2015

Més d'un centenar d'activitats i promocions durant el segon Festival del Vi, Vívid

Ràdio Sarrià.
Foto: Pere Duran
Ahir a la tarda, a Sant Martí d’Empúries i a l’Hostal Empúries de l’Escala, va tenir tingut lloc l’acte inaugural de presentació del Festival del Vi, Vívid 2015, en què s’ha presentat el programa d’activitats programades, promocions i descomptes d’aquesta edició i s’ha dut a terme una representació teatral i sensorial dels inicis del vi a la península Ibèrica, adreçada a una setantena de persones, principalment agents públics i privats del territori, a més dels associats a la Ruta del Vi DO Empordà, implicats en el Festival de Vi.
Més de cent activitats i promocions a les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà durant el mes d’abril, dins del segon Festival del Vi, Vívid 2015 degustacions de vi, activitats a la natura (com ara enosenderisme i enocaiac), àpats gastronòmics amb maridatge de vins, actuacions de música i ball maridades amb vi, jornades de portes obertes i fires, tractaments de vinoteràpia, a més d’activitats adreçades a professionals del món del vi i el turisme.
El Festival del Vi, Vívid, és la campanya de dinamització i promoció, promoguda pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que té lloc durant tot el mes d’abril a l’Alt Empordà i el Baix Empordà, amb què es vol donar a conèixer el món del vi empordanès i la Costa Brava als residents i visitants per mitjà d’experiències enoturístiques memorables. El programa, que consta de cent nou activitats, promocions i descomptes, inclou una jornada per a famílies, «Juguem entre vinyes i oliveres», i una sortida amb bicicleta per zones vitivinícoles de l’Alt Empordà, «Bicicleta i vi», del celler La Vinyeta; una caminada pel patrimoni megalític d’Espolla amb tast de vins, del celler Arché Pagès; una navegació en caiac de mar i una caminada a la Finca Garbet, a càrrec de SK Kayak i Bodega Castillo Peralada; l’activitat «Music & wine & escamarlà», a Llançà, a càrrec de l’Oficina de Turisme de Llançà; «Pela del suro amb tast de vins i taller de manualitats i reciclatge», de la Masia Serra; un joc d’aromes de l’Agrícola Garriguella; un tast de vins a la platja de la Farella, de Llançà, amb la sommelier Laura Masramon; «Les harmonies gastronòmiques de la garnatxa» de l’Empordà, del Celler Cooperatiu d’Espolla; una ruta de descoberta entre vinyes i boscos de les Gavarres, amb el celler Can Sais, i descomptes en tractaments de vinoteràpia al celler Can Sais. També destaquen la jornada popular per difondre els vins dolços de l’Empordà que el Consell Regulador de la DO Empordà organitza a Figueres i el seminari d’enoturisme per a professionals, Enoconferència Vívid, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge. Específicament per al públic de Girona, Barcelona i França es proposa l’activitat del Vinibus; un autobús que recollirà els usuaris a l’estació TAV de Figueres i els portarà a visitar dos cellers empordanesos durant el matí, i la fira professional Arrels del Vi, que tindrà lloc a Barcelona, per descobrir-hi els vins de la DO Empordà. 
En l'edició anterior el festival va registrat un total de 4.040 assistents.
El programa del festival es pot trobar a  http://vivid.costabrava.org.