16 d’abr. 2015

El 19 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física

Ràdio Sarrià.
El proper dia 19 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física a Girona amb una caminada per la Vall de Sant Daniel amb el lema "Sedentarisme = malaltia...activitat física = salut" que prten promoure la pràctica de l'esport per poder reduir els problemes cardiovasculars derivats del sedentarisme.  
La caminada començarà a la Font del Ferro a les 10.30h a la plaça de Sant Pere, i a les 11.45h es farà una minisessió d'estiraments a les pistes poliesportives de davant el monestir.
La Generalitat a Girona i Dipsalut promouen aquesta acció per transmetre a la població els beneficis que té realitzar activitat física durant 30 minuts al dia i els infants i adolescents 60 minuts. Entre aquests beneficis, ajudar a prevenir l'excès de pes, regular la gana, augmentar el nombre de calories que es gasten al dia, ajudar a sentir-se amb més energies i cuidar el cor, les arteries, les articulacions i el sistema nerviós, reduir el risc de malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió.
Dipsalut, l'organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona va instal·lar prop de dos-cents de Parcs Urbans de Salut i més d'un centenar de Xarxes d'Itineraris Saludables arreu de les comarques gironines. Aquests equipaments estan situats a l'exterior i poden ser utilitzats lliurement.
Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d'aparells dissenyats per realitzar exercici físic, i amb els quals es treballi de manera homogènica i segura totes les parts del cos.