16 d’abr. 2015

El Consell Comarcal del Gironès passa a gestionar el Punt de Benvinguda de Girona i el Centre de Visitants de Sarrià de Ter només obrirà el cap de setmana




Ràdio Sarrià.
El Consell Comarcal del Gironès passa a gestionar el Punt de Benvinguda de Girona i el Centre de Visitants de Sarrià de Ter tancarà entre setmana i només estarà obert els caps de setmana.
El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Girona, han signat un conveni i el Consell Comarcal del Gironès gestionarà el Punt de Benvinguda durant un any prorroglable per un altre més.
Aquesta setmana el Centre de Visitants de Sarrià, no ha obert només ho farà els caps de setmana o en visites concertades per a grups o escoles. 
El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets ha explicat que el Centre de Visitants de Sarrià és un equipament de primera divisió però que el Punt de Benvinguda aporta més funcionalitat i garanteix molt més públic que des de Girona podrà conèixer tota la comarca. 
El Centre de Visitants només obrirà el cap de setmana per donar servei a les activitats que s'han programat i entre setmana en cas de visites concertades d'escoles o grups que vulguin visitar el centre d'interpretació del territori. 
El passat mes d'octubre, Busquets va dir que Sarrià de Ter no era el lloc més adient per a la promoció de la comarca i que seria millor ubicar-lo a la ciutat de Girona. L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent es va mostrar  en desacord amb aquesta afirmació. Segons  deia Torrent des de l'Ajuntament de Sarrià de Ter "estan convençuts de què Sarrià és una bona ubicació, per aquest equipament o qualsevol altre equipament". Torrent recordava en declaracions a Ràdio Sarrià que aquest era un edifici molt ambiciós i ho continua siguen "i estem convençuts de què Sarrià és una bona ubicació". Per Torrent "del que es tracta és millorar el rendiment social i econòmic d'aquest equipament". Torrent atribueix la situació a la crisi econòmica,  que afecta tots els equipaments.
Roger Torrent a dit avui que estan molestos amb com el Consell Comarcal ha gestionat la informació respecte a les seves intencions al Centre de Visitants " les intencions de present i sobretot els objectius de futur d'aquest equipament". Per Torrent la comunicació entre el Consell Comarcal i l'Ajuntament no ha estat la  més adequada. Torrent que considera que el Consell s'equivoca, que l'equipament te futur, ha assegurat que defensarà el conveni que es va signar i totes i cadascuna de les clàusules del conveni vigent fins el 2016.