18 de maig 2015

El trencament d’una canonada d’aigua obliga a tancar quatre quiròfans del Trueta tota la setmana

Ràdio Sarrià.
El trencament d'una canonada d'aigua ha fet tancar quatre sales d'operacions de l'Hospital Josep Trueta i estaran tota la setmana fora de servei.
S’han hagut d’anul·lar les quatre intervencions quirúrgiques que hi havia programades per aquest matí. La resta d’operacions previstes al llarg de la setmana es reprogramaran en quiròfans del mateix centre i del Santa Caterina Una avaria en una canonada d’aigua ha obligat el Trueta a reprogramar les operacions quirúrgiques que hi havia previstes durant aquesta setmana en quatre quiròfans, dos dels quals han estat afectats directament i dos més que s’han tancat per qüestions de seguretat medioambiental. El trencament de la canonada ha causat una acumulació d’aigua al sostre d’una àrea comuna on es guarda material. Tècnics de manteniment han fet cedir quatre plaques del sostre per accedir a l’avaria. Arran d’aquest incident, des del centre s’han suspès les quatre operacions que hi havia previstes per avui en aquestes sales, que es realitzaran en els propers dies. Al llarg d’aquesta setmana estava previst realitzar 26 operacions més en aquests quatre quiròfans, intervencions que ja s’estan reprogramant per aquesta mateixa setmana i la setmana que ve al Trueta o  al Santa Caterina.
Els treballs d’arranjament de la zona afectada i la reparació de la canonada s’acabaran avui mateix. Segons ha informat l'hospital en els propers dies es faran els controls medioambientals per tal de garantir la desinfecció i la seguretat de l’àrea. La resta de quiròfans (7 més) continuen operatius i sense cap afectació. L’Hospital Universitari de Girona disposa d’11 quiròfans, on l’any passat es van realitzar un total de 10.215 operacions.