4 de maig 2015

Els Premis Girona és Esport s’amplien amb guardons comarcals

Ràdio Sarrià.
Els Premis Girona és Esport amplien els guardons en la seva tercera edició, ja que des d’aquest 2015 es lliurarà també un premi per a cadascuna de les vuit comarques gironines. La cita manté la dotació de les beques Isports per als guanyadors de les vuit categories absolutes. Paral·lelament, al llarg del mes de juny es portarà a terme un calendari d’activitats prèvies a gala d’aquesta tercera edició, que es farà el divendres 26 de juny a Olot.
La tercera edició d'aquests guardons ha estat presentada aquest matí a la Diputació de Girona per Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social; Josep Guardiola, director dels Premis, i Mar Roca, regidora d'esports de l'Ajuntament d'Olot.Els Premis Girona és Esport seguiran premiant, com ja han fet des que es van iniciar, el 2013, els millors esportistes absoluts i de promoció masculina i femenina, el millor entrenador, el millor equip, el millor club i el millor directiu. A més, s’atorgarà el Premi Especial Girona és Esport - Diputació de Girona a una persona o entitat que s’hagi significat a favor de l’esport de les comarques de Girona.Més enllà d’això, els Premis també començaran a reconèixer des d’aquest 2015 els esportistes, clubs i entitats de les diferents comarques, amb la creació dels guardons respectius. A diferència dels Premis ja establerts, en què prevalen els èxits esportius de la temporada en curs, els nous Premis Comarcals Girona és Esport podran allunyar-se d’aquest rendiment esportiu i incidir en altres aspectes, com són ara la dedicació, el treball, la singularitat o l’esforç dels esportistes, clubs o entitats.Enguany, la gala de lliurament dels guardons es farà a Olot, el darrer divendres de la temporada esportiva, com ja és habitual, concretament el dia 26 de juny.Una altra de les novetats de l’edició d’aquest any és que durant tot el mes de juny es portarà a terme un cicle d’activitats amb l’esport gironí com a protagonista.En aquest sentit, el dijous 4 de juny, poques hores abans del final de la lliga de segona divisió A, Girona és Esport estrenarà la pel·lícula El somni de primera, un camí conegut, que va ser rodada la temporada 2012-2013 quan el Girona FC va disputar la fase d’ascens davant de l’Alcorcón i l’Almeria. Els autors de la cinta, Albert Auladell i Oriol Mendieta, n’explicaran la història.El dijous 11 de juny es farà la conferència «L’èxit, treballar per arribar-hi», que comptarà amb la presència de destacats esportistes gironins que han arribat a l’elit de l’esport, en les respectives disciplines. El dijous 18, hi haurà una segona conferència en què entrenadors gironins de primera línia seran els protagonistes. Aquestes dues xerrades seran conduïdes pels periodistes de L’Esportiu i el Diari de Girona. La quarta i última activitat d’aquest juny tindrà lloc el dijous 25, i se centrarà a revisar els grans moments que ha viscut l’esport gironí aquesta temporada. En aquesta cita, hi participaran el Girona FC, la UE Llagostera, l’Spar Citylift Girona i el CPA Olot. L’endemà, el divendres 26, es farà la gala de lliurament dels Premis Girona és Esport, que en les dues primeres edicions va tenir 77 i 107 candidatures, respectivament.
El termini de presentació dels candidats als Premis d’aquest 2015 ja és obert, i que la presentació s’ha de fer per mitjà de la pàgina web www.gironaesport.cat. El termini s’acabarà el dia 8 de juny. Posteriorment, s’obrirà un període per anunciar candidatures i fer-hi les esmenes que es considerin oportunes, abans que el 19 de juny el jurat faci l’elecció dels tres finalistes de cada categoria. Els guanyadors no es coneixeran fins al mateix dia 26.