18 de juny 2015

El pilot gallec establert a Sarrià de Ter, Jorge Casales reapareix dissabte a Monforte de Lemos (Galícia) el pilot es va lesionar el passat mes d'abril al Japó

Ràdio Sarrià.
Jorge Casales en una sessió de rehabilitació a Sportcat (Sports Medicine)
El pilot gallec Jorge Casales, establert a Sarrià de Ter, ha retallat els terminis de recuperació de la lesió que va patir al peu esquerre el 26 d’abril a Motegi (Japó) i dissabte tornarà a pujar a una moto de trial per participar a l’exhibició que tindrà lloc a les 5 de la tarda a Monforte de Lemos (Galícia). El pilot de l’equip BETA reapareix tres mesos abans del que preveien els primers pronòstics que van fer metges de referència dins el món de l’esport, que situaven en tres mesos el temps necessari per tornar a posar el peu a terra, i cinc mesos en total abans de tornar a pilotar. Casales va buscar un altre punt de vista i es va posar en mans del doctor Jordi Surós, metge especialista en traumatologia esportiva i director de Sportcat (Sports Medicine) de Girona. La rehabilitació intensiva que ha seguit en aquest centre mèdic, amb tecnologia de darrera generació, ha accelerat la recuperació de la fractura i en menys de tres setmanes el pilot ja ha pujat a la moto. “Una setmana després de Motegi vaig passar un reconeixement a una clínica de Barcelona on em van dir que havia d’estar dos mesos i mig sense posar el peu a terra i, després, encara necessitaria un altre mes per estar al 100% i tenir mobilitat al peu”, explica Jorge Casales. El pilot gallec no es va conformar amb aquest pronòstic i en la recerca de noves opinions va conèixer el doctor Surós. “Es va arriscar a dir-me que en un mes estaria bé, i la realitat és que en poc més de dues setmanes ja caminava i anava en bici, i a la tercera ja pujava a la moto”, afegeix. A Sportcat (Sports Medicine), l’esportista té a la seva disposició aparells i tècniques pròpies que han estat reconegudes amb premis internacionals.
Casales es va fracturar al Japó el primer cuneïforme del primer dit del peu esquerre, un punt de màxima exigència per a la pràctica del trial, ja que és on els pilots recolzen el peu a l’estrep de la moto. A més, la lesió es va afegir a una ferida ulcerada oberta amb més d’un mes d’evolució a la tíbia de la mateixa cama. “Es tracta d’una lesió patològica, causada per microtraumatismes”, comenta el doctor Jordi Surós, que destaca que la porositat de l’os va desaconsellar el pas per la sala d’operacions del pilot.                                           El tractament que ha seguit a Sportcat (Sports Medicine) ha accelerat la consolidació òssia de manera intensiva mitjançant la combinació de tècniques com infiltracions ecoguiades de factors de creixement (PRP), teràpia de buit intermitent, hipertèrmia UHF i teràpia magnètica, entre d’altres. “Faig vuit hores de tractament diàries”, comenta el pilot, que destaca que al centre mèdic de Girona segueix un tractament “molt complet, ja que treballem físicament i també la nutrició i la postura”. “Gràcies a Sportcat (Sports Medicine) i a Jordi Surós puc tornar més fort del que estava abans”, afirma Casales.
La millora del pilot de BETA ha superat les expectatives inicials, com recorda Surós: “Va venir amb molt de dolor, tot i no posar el peu a terra. La sensació de millora i les ànsies de curació eren tan grans que una setmana i mitja més tard, i sense jo saber-ho, va començar a córrer i a anar en bicicleta. Com que no li feia mal, a les dues setmanes va començar l’entrenament amb moto de trial, també sense consentiment mèdic. Podem dir que la pressa del pilot i les ganes de competir han pogut amb els consells, però també és cert que ja fa dues setmanes que està entrenant al màxim nivell sense cap sensació de dolor”. Casales, que s’ha perdut tres cites del campionat del món de trial (República Txeca, Suècia i Anglaterra), reapareixerà en competició a la cursa de França, que es disputarà els dies 27 i 28 de juny. L’exhibició a Monforte de Lemos serà una primera presa de contacte per al pilot establert a Sarrià de Ter, que té clar que vol seguir treballant amb Sportcat (Sports Medicine) per millorar el seu rendiment: “Ens trobem a la meitat del camí i espero que d’aquí poc estiguem ja al 100%. Després vull seguir treballant amb tot l’equip, ja que puc augmentar el meu rendiment. Vull un tractament a llarg termini”, comenta Jorge Casales.