18 de juny 2015

L'Ajuntament de Sarrià de Ter promourà un mercat de tardes ecològic amb productes de proximitat

Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Sarrià de Ter vol organitzar aquest estiu un mercat de tardes especialitzat en productes ecològics i de proximitat, que no sigui només un punt de venda, sinó que també funcioni com a punt de trobada i per fomentar sinergies. D'altra banda l'Ajuntament també vol fomentar els productes de km0, amb programes d'educació, sensibilització, participació ciutadana i fomentar el consum responsable i engegarà una campanya informativa per potenciar el "banc d'horts urbans" que s'ha posat en marxa aquesta tardor, però que no ha tingut peticions. L'objectiu de l'Ajuntament és facilitar el contacte entre propietaris de parcel·les en sòl rústic o solars urbans no conreats, amb persones interessades a conrear-los. L'Ajuntament fa només d'enllaç entre les parts i aquestes han de pactar les condicions del seu acord.
El consistori vol ajudar a ordenar el paisatge urbà, ampliar àrees de cultiu per evitat problemes d'abandonament dels camps,  disminuir el risc d'incendi i mantenir el paisatge agrari del terme municipal. En l'aspecte social, es vol integrar en el programa persones en risc d'exclusió social o econòmicament vulnerables, com aturats o pensionistes. Dins el camp social considera que pot ajudar a fomentar un ús racional, responsable i sostenible del medi natural i el consum responsable.
El banc s'integrarà en una xarxa d'horts de Sarrià de Ter, que inclourà terrenys propietat del municipi que s'adequaran perquè puguin ser utilitzats per fer horts urbans.