19 de juny 2015

Els Mossos denuncien dos homes que practicaven pesca subaquàtica dins de la reserva marina de les Illes Medes

Ràdio Sarrià.
Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar el 9 de juny dos homes, de 22 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’una infracció administrativa recollida a la Llei 15/2010 de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Els fets van ocórrer cap a les 17.30h del mateix dia, quan els agents van observar dues persones que estaven realitzant pesca subaquàtica molt a prop de les Illes Medes, en una zona protegida i on està prohibit realitzar aquest tipus d’activitat. A més, els mossos van observar que aquestes persones no portaven boia de superfície per indicar la seva posició. Aquest fet suposava un greu risc per a la seva integritat física, ja que va provocar que diverses embarcacions passessin molt a prop dels submarinistes sense advertir la seva presència. Els agents van veure que els submarinistes s’endinsaven contínuament a la zona perifèrica de la reserva marina de les Medes i van esperar que sortissin de l’aigua per identificar-los. Posteriorment se’ls va comissar els estris que portaven i els peixos que havien pescat, els quals van ser lliurats a una entitat benèfica. Per la infracció administrativa, els mossos van incoar la denúncia i la van elevar al Servei Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el qual haurà de tramitar l’expedient.
Recordant el què estableix l’article 8 de la Llei 15/2010, a la zona perifèrica de la reserva natural parcial marina de les Medes hi regeixen les normes següents:
1) Hi està prohibida la pesca professional, amb excepció de l’artesanal, feta amb tresmall i amb palangre. Només hi poden pescar els vaixells professionals inclosos en el cens que, amb aquesta finalitat, ha d’establir el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes.
2)  La pesca recreativa només hi és permesa amb una sola canya per llicència.
3)  Hi està prohibida la pesca submarina.