12 de juny 2015

Mor el pintor i director del Teatre Museu Dalí de Figueres, Antoni Pitxot als 81 anys

Ràdio Sarrià.
Aquesta tarda ha mort el director del Teatre-Museu Dalí de Figueres tenia 81 anys. Antoni Pitxot va néixer a Figueres l’any 1934 en si d’una família de tradició artística i molt relacionada amb els Dalí. És través del seu oncle, Ramon Pitxot, que Dalí descobreix l’impressionisme i determina la seva vocació de pintor. L’agost de 1972 Dalí el visita al seu taller i li proposa instal·lar una exposició permanent de la seva obra al Teatre-Museu de Figueres, la qual s’inaugura el 28 de setembre de 1974. 
L'artista Antoni Pitxot i director del seu Teatre-Museu a Figueres, ha mort aquesta tarda, als 81 anys, segons informa la Fundació Gala-Dalí.
Pitxot coneixia des de la infància Dalí i va col·laborar amb ell en el disseny i posada en marxa de l'espai museístic que acull bona part de l'obra de l'artista.
Com a pintor, el director del Teatre-Museu de Figueres es va caracteritzar per unes creacions inspirades en la naturalesa i que partien de conjunts de pedres que recollia a la costa de Cadaqués.
Aquest matí s'inaugurava a Cadaqués l’exposició temporal ‘Dalí. Pitxot. Cadaqués. Entorn a la pintura’, que mostrava obra de Pitxot que no s’havia vist mai a l’Estat espanyol, per motius de salut el pintor no hi ha assistit.