30 de jul. 2015

Sarrià de Ter ja té associació de Voluntaris de Protecció Civil

l'alcalde de Sarrià de Ter Roger Torrent i el Regidors de Seguretat Narcís Fajula, amb membres del consistori i els membres de l'associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sarrià
Ràdio Sarrià (Ajuntament de Sarrià de Ter)
El proppassat mes de febrer i després d'uns mesos de treball entre les persones que van mostrar les seves inquietuds i l'ajuntament, es va constituir l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sarrià de Ter. Aquesta entitat neix amb l'objectiu de servir desinteressadament en tasques de protecció als sarrianencs en situacions de risc i/o d'emergències, serveis preventius i d'informació, recolzament a d'altres cossos d'emergències i seguretat com ho són els bombers, la policia municipal i l'autonòmica, agents rurals, entre d'altres, i tot això sempre coordinadament amb l'ajuntament i sota l'activació de l'alcalde. El compromís d'aquestes persones va més enllà de prestar una acció de voluntariat, doncs per a ser reconegut i actuar oficialment com a voluntari de protecció civil cal passar, i superar prèviament, un curs de formació de la Direcció General de Protecció Civil. En aquesta promoció del curs que es va iniciar al març i va finalitzar al juny amb l'acte de graduació a l'Escola de Seguretat Pública de Catalunya, només van atorgar tres places a Sarrià de Ter, pel que les persones aspirants a voluntaris hauran d'esperar a la convocatòria del nou curs que s'inicia aquest setembre, on tres sarrianencs més podran formar-se. Ahir en el Ple es va aprovar el nomenament dels voluntaris que van superar el curs i que ja poden actuar oficialment com a Voluntaris de Protecció Civil al municipi. Aquests és un requisit indispensable per a que l'associació de VPC de Sarrià de Ter pugui inscriure's en el Registre especial d'associacions de voluntaris de Protecció Civil de Catalunya. 
Des de l'ajuntament es vol agrair a aquestes el seu esforç i el seu compromís amb el poble, alhora que en breu se signarà un conveni de col·laboració a través del qual es vehicularà la cessió d'un local com a seu de l'entitat, així com diferents ajuts per a l'adquisició de l'equipament bàsic i obligatori per als voluntaris.