15 de gen. 2009

l'Obra Social ”la Caixa” ofereix a Girona una nova edició del curs Redescobrim les obres mestres que impartirà Rafael Esteve Alemany

(Ràdio Sarrià) L'Obra Social ”la Caixa” programa a Girona el curs Redescobrim les obres mestres (II). En un to distès i entenedor, i amb el suport d'il·lustracions musicals, Rafael Esteve proposa una nova aproximació a algunes obres emblemàtiques del patrimoni musical que, malgrat la seva popularitat, encara amaguen secrets que són desconeguts pel gran públic. L’èxit d’acollida de la passada edició ha propiciat la continuïtat d'aquesta iniciativa, amb noves sessions i continguts que conviden a gaudir de la música a través del redescobriment i d'una millor comprensió d'aquestes obres mestres.
El curs Redescobrim les obres mestres (II) consta de set sessions que es celebraran, del 16 de gener al 27 de febrer, a l’Auditori Narcís de Carreras de Girona.
Estructurat en set sessions independents, el curs Redescobrim les obres mestres (II) ofereix un atractiu recorregut històric per les principals èpoques i períodes musicals, a través d’un coneixement més detallat d’algunes obres mestres representatives i del seu context. Impartit per Rafael Esteve Alemany, professor del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, el curs proposa viure la música amb la mateixa intensitat i emoció amb què va ser creada, mitjançant una millor comprensió que permeti alhora gaudir-la plenament. Amb el suport d'audicions comentades, i en un ambient proper i entenedor que combina el rigor musicològic amb el plaer per la música, el curs ofereix enguany un suggeridor itinerari musical que va des de la transició del Renaixement al Barroc fins al segle XX. Així, podrem conèixer amb més profunditat obres com ara el Vespro della Beata Vergine de Monteverdi (divendres 16 de gener), les Suites per a orquestra de J.S. Bach (divendres 23 de gener), La flauta màgica de Mozart (divendres 30 de gener), la Sisena Simfonia, “Pastoral”, de Beethoven (divendres 6 de febrer), el Concert per a violoncel de Dvorák (divendres 13 de febrer), El trencanous de Txaikovski (divendres 20 de febrer) i Carmina Burana de Carl Orff (divendres 27 de febrer).
Rafael Esteve Alemany és professor d’història general de la música, història de la música vocal i pedagogia de la música al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, i és convidat anualment pel Departament d’Educació Musical de la Universitat de Vigo. Ha obtingut les llicenciatures i titulacions superiors del Conservatori de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Guildhall School of Music and Drama de Londres. L'any 1998 va crear l'Aula Oberta de l'Escola Municipal de Música de Girona, un espai d'audició obert a tothom que s'ha consolidat com una atractiva oferta cultural d'aquesta ciutat i que ha estat l’origen de nombrosos cursos de divulgació musical que imparteix arreu de l'Estat espanyol. És autor de Música y palabras, una antologia comentada de cartes de compositors publicada per Océano, i de Comprender y amar la música, una història de la música accessible a tots els públics que li va encarregar aquesta mateixa editorial (en l’actualitat en procés d’edició). Ha escrit nombrosos textos per a programes de concerts infantils, així com articles d'història, anàlisi i pedagogia de la música per a les publicacions Amadeus i Eufonía.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Notes musicals penjades a l'arbre!