2 de nov. 2011

L'Ajuntament de Sarrià de Ter incrementa un 3% l'IBI tot i que aplicarà una reducció del 75%en casos especials d'escassa capacitat econòmica

(Ràdio Sarrià) El proper dimecres 2 de novembre a les 20,30 hores, l'Ajuntament de Sarrià de Ter celebrarà un ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals del 2012.
ORDRE DEL DIA
Primer.- Estimar l’informe dels serveis de la Xarxa Local de Tributs de la Diputació de Girona, XALOC com a òrgan delegat de la gestió integral de la taxa i en conseqüència deixar sense efecte  l’acord d’aprovació provisional que es va adoptar en sessió de 27 de setembre de 2011, de la modificació de l’Ordenança Fiscal n. 12 reguladora de l’exacció de la taxa per l’aprofitament especial del domini públic per empreses explotadores de serveis d’interès general.
Segon.- Aprovar un increment del 3% del tipus impositiu de l’IBI, modificant els apartats 1, 2 i 3 de l’article 8 de l’Ordenança Fiscal n. 1 reguladora de l’Impost de Bens Immobles, sent els nous tipus :  0,889 (rústics) 0,698 (urbana-residencials) i 0,669 (usos especials)
Aquest increment té caràcter de màxim i limitatiu en quant a la repercusió final a la quota tributària, de manera que el supòsit que l’Estat prescrigui per a 2012 increments de valor cadastral o d’altres elements de l’impost es graduarà l’afectació a la quota tributària final.
Tercer.- Aprovar un nou apartat 8 a l’article 6 de  l’Ordenança n. 1 reguladora de l’exacció de l’Impost de BENS Immobles, segons el text següent :
“Tindrà una reducció del 75% en els casos de persones d’escassa capacitat econòmica, sempre que llurs ingressos líquids per tots els conceptes del conjunt familiar residents en una mateixa vivenda no excedeixi de l’IPREM. La sol.licitud s’haurà de renovar anualment acreditant que se segueixen complint els requisits que van donar lloc a la concessió de la bonificació. Es limita al immoble que sigui la residència habitual i figuren empadronats”.
Quart.- Modificar el epif. 25 de l’article 3 de l’Ordenança 5, afegint un últim paràgraf segons el redactat següent:
Expedició de títols :
a)      Expedició de títols de noves concessions, 21,65€
b)      Expedició de títols amb canvi de titularitat, 43,35€
c)      Expedició de duplicat e títols, 43,35 €
També al mateix article del mateix epígraf fixar els drets d’enterrament en la quantitat de 30€.
Cinquè.- Aprovar un nou epígraf 27 “Taxes Pavelló  municipal” de l’Ordenança 5 reguladora de l’exacció de taxes per  realització d’activitats jurídico-administratives de competència municipal  i utilització privativa o aprofitament especial  de béns de domini públic 
 Instal·lació
Hores
Amb llum
Sense llum
Pavelló municipal
Entrenament
Tot
1h
20,90
14,63
1/3 pista
1h
14,40
10,40
½ pista
1h
10,45
7,32
Competició
Tot
2h
27,17

1/3 pista
2h
18,00

½ pista
2h


Hora extra partit
Tot

14,63

1/3 pista

10,40

½ pista



Tot l’equipament
1h
33,44

Pista de la Cooperativa
Tota
1h
20,00
14,00
Pista de la Rasa
Tota
1h
18,50
14,00
Camp de futbol
Tot
2h
18,50
14,00
1/3 pista
2h
15,50
10,00
½ pista
2h
16,50
12,00

L’Alcaldia-presidència podrà concedir autorització per a la utilització gratuïta de les instal.lacions municipals per part d’entitats i clubs del municipi de Sarrià de Ter. Aquestes concessions es faran previ estudi de les sol.licituds presentades per l’Àrea d’Esports, el titular del qual elevarà la corresponent proposta de resolució a l’Alcaldia.
Els actes organitzats conjuntament entre les administracions (Ajuntaments, Consell Comarcal, Diputació, etc) i aquest Ajuntament estan exempts de pagar.
Els actes organitzats conjuntament entre entitats sense afany de lucre i aquest Ajuntament estaran exempts de pagar.
En general qualsevol activitat que pel seu contingut socio-cultural, benèfic, solidari, formatiu, etc. que aquest Ajuntament en el seu moment cregui pertinent es podrà veure exempta del pagament.
Sisè.- Exposar al públic en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament l’acord, així com el text complert de les modificacions afectades durant el termini de trenta dies hàbils comptats des del dia següent al de la publicació de l’anunci d’exposició en el Butlletí Oficial de la Província.
Setè.- Publicar en el Butlletí Oficial de la Província l’acord una vegada sigui definitiu.
Vuitè.-  Trametre a la Generalitat de Catalunya i a la subdelegació del Govern de l’Estat a Girona, l’acord de modificació una vegada publicada l’aprovació definitiva.