30 d’abr. 2014

Comunicat de Torraspapel

Ràdio Sarrià.
Torraspapel SA , companyia especialitzada en la fabricació i distribució de paper i pertanyent al Grup lecta , ha iniciat un procés de negociació i diàleg amb els interlocutors socials per estudiar la viabilitat o tancament de la planta de Sarrià de Ter ( Girona ) i la possibilitat de traslladar la seva producció a altres centres d'Espanya . Aquesta planta compta amb 132 empleats .
La indústria del paper viu una situació molt difícil des de fa anys , amb una caiguda permanent de la demanda i sense previsions de recuperació a curt -mig termini . A més del descens de les vendes , la planta de Sarrià de Ter s'ha vist afectada pels seus elevats costos de producció unitària , el cost del transport , així com l'impacte de les modificacions del marc regulador elèctric en els últims anys . Les noves condicions del mercat i les pròpies característiques de la planta l'han situat amb resultats negatius des del 2012 i sense expectativa de millora , afectant greument la viabilitat de Torraspapel i del grup Lecta a Espanya .
Torraspapel , que ha experimentat un descens dels ingressos en cadascun dels últims cinc trimestres comparables , acumula 98 milions d'euros de pèrdues entre 2012 i 2013 . Per tot això , la companyia ha iniciat un procés de diàleg amb els interlocutors socials i seguirà les vies legals previstos per aquest tipus de situacions i es compromet a negociar un possible acord amb els representants dels treballadors , per tal de trobar la millor solució per a totes les parts implicades , incloent un pla social adequat .
Torraspapel té quatre plantes de producció a Espanya , a Sant Joan les Fonts ( Girona ) , Almazán ( Sòria ) , Saragossa i Motril ( Granada ) i dóna feina a 1.797 persones . L'empresa confia a poder arribar a una solució viable que permeti assegurar el futur de Torraspapel .