14 d’abr. 2014

El Festival Strenes tanca amb 12.500 espectadors

Ràdio Sarrià.
El Festival Strenes ha tancat  la segona edició amb un balanç molt positiu, 12.532 espectadors han assistit als espectacles que s'han programat en aquesta segona edició,  un 32% més de públic que l'any passat.
El Strenes es consolida com un festival on els artistes presenten els seus nous treballs.
El festival ha exhaurit entrades en la majoria de concerts com ara  Mishima; Joan Dausà;  Els Pets; Sanjosex ; Joan Colomo; Glaucs; Quico Pi de la Serra;  Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries entre d'altres.
Aquest cap de setmana ha tancat  tot i que encara queda l'actuació dels Amics de les Arts prevista pel dia 30 de maig.
Els 28 concerts programats han reunit 9.532 espectadors i 3.000 persones han assistit a algun dels 22 concerts o activitats gratuïtes.
Divendres al vespre, a la Sala La Planteta van penjar el cartell d'entrades exhaurides, hi actuaven Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que van presentar el seu nou disc "20 anys" dins el festival Strenes.
20 anys de trajectoria "dels Quicos" són molts anys damunt dels escenaris i al Festival Strenes van poder demostrar que estan tan en forma com ara fa 21 anys. Aquest grup de música tradicional, va fer un repàs dels seus millors temes, una crònica social d'actualitat, amb la reivindicació de les Terres de l’Ebre i la seva identitat, la catalanitat i les desigualtats socials que apareixen a les seves cançons, amb versions de temes emblemàtics i música antològica, com el fandango, la jota, la havanera, les audabes i són presents. 
                Fotos : Ràdio Sarrià
Amb els gags habituals entre cançó i cançó i com de costum, fent gala del seu bon sentit de l'humor van conectar amb un públic atent a l'espectacle i molt participatiu. 
El Quicos van repassar el temes més importants de la seva trajectòria musical inclosos en el seu nou doble CD ( Discmedi 2013) com "Cançó d'amor de multitud", "Aubades d’ahir i de sempre" (crònica social indignada) i ‘La jota viatgera’ (un viatge jotero per les Terres de l’Ebre, el País Valencià, Mallorca i el Baix Aragó) i temes com "Lo banc del si no fos",  "Panxampla" (l’últim bandoler dels que portaven trabuc), "Fandango dels adeus" (Premi Cerverí) 
Van acabar l'actuació a baix de l'escenari, tocant i cantant sense cap mena d'amplificació i acomiadant-se del públic que omplia La Sala La Planteta que els aplaudir i ovacionar.