20 de març 2015

Avui 20 de març Dia Internacional de la Felicitat

Ràdio Sarrià.
Avui divendres 20 de març és el Dia Internacional de la Felicitat, segons va decretar l'Assemblea General de l'ONU el 12 de juliol de 2012, amb l'objectiu de donar a conèixer la rellevància de la felicitat i el benestar com a aspiracions universals dels ésser humans i la importància de la seva inclusió en les polítiques de govern.
La felicitat ha estat motiu de diversos estudis, per entendre com s'origina, com es pot aconseguir i com potenciar-la. La música segons un estudi recent de Jacob Jolij, professor de psicologia Cognitiva i Neurociència  de la Universitat de Groningen, països Baixos, és una gran manera de despertar el sentiment, que de seguida es nota en el rostre mitjançant el somriure, segons informa la revista PLoS One tot i que l'estudi adverteix que no totes les cançons generen felicitat, sinó que algunes generen un sentiment contrari.
L'ONU amb motiu d'aquest Dia Internacional de la Felicitat ha proposat la creació d'una llista mundial de cançons que generen més felicitat i s'ha dut a terme una campanya amb diverses estrelles musicals que han promogut la campanya amb el hashtag #happysoundslike a través del servei de música per streaming MixRadio i que els usuaris comparteixin les seves cançons a través de les xarxes socials amb aquest hashtag. 
El cantant i compositor australià,  Cody Simpson que està al capdavant de la campanya, i artistes com ara Ed Sheeran, David Guetta, John Legend i James Blund que serà qui avui faci publiques les cinc cançons més votades per afegir-les a la llista de reproducció oficial del dia.