18 de jul. 2015

Natalia Tena amb el seu grup Molotov Jukebox, Dover, Els Catarres, Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut, Anna Roig i Mazoni a l´Acústica

Ràdio Sarrià.
El Festival Acústica de Figueres portarà del 27 al 30 d’agost més de 40 actuacions distribuïdes per La Rambla, la plaça Gala i Salvador Dalí, la plaça Catalunya, la plaça Josep Pla i el Teatre Municipal El Jardí. L’apartat gastronòmic del festival serà una Fira de Food Trucks.
La aposta per la Factoria Acústica de 2015 és Natalia Tena, actriu coneguda pels seus papers a “Joc de Trons”, “Harry Potter”, “Refugiados”... També és guanyadora del Premi Gaudí a la millor actriu per la pel·lícula “10.000 km” i que particiàrà a l’Acústica actuant amb el seu grup Molotov Jukebox
Una altra de les actuacions destacada del cartell de l'Acústica són Els Catarres i Dover que repeteixen al festival. Aquesta vegada presentaran el seu nou disc “Complications” la nit de dijous; Els Amics de les Arts, que fa deu anys van actuar a l’escenari Enderrock del festival, enguany ho fan com un dels caps de cartell. Mishima, una de les delícies de la música catalana realitzarà el concert de fi de gira de les comarques gironines. Sangtraït simfònic, una producció que s’estrenarà a l’Acústica en la qual Quim Mandado i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, revisaran els clàssics d’aquesta formació amb nous arranjaments. Joan Miquel Oliver presenta el seu primer disc després de la dissolució d’Antònia Font a un marc incomparable, la plaça Gala i Salvador Dalí. Blaumut, un dels grups que gaudeixen de més popularitat actualment, tornen al festival per actuar a l’escenari principal. Joan Dausà torna a l’Acústica per segon any consecutiu, aquesta vegada per mostrar la seva vessant més íntima a la plaça Gala i Salvador Dalí.
La mítica Companyia Elèctrica Dharma està de celebració, ja que fa 40 anys del llançament del seu primer disc. Un dels pocs concerts que oferiran els germans Fortuny aquest 2015 serà a l’Acústica. El 2015 és l’any Ovidi, Toti Soler presenta el seu espectacle l’Ovidi, poemes sense acabar dedicat al de Xàtiva conjuntament amb l’actor Joan Massotkleiner i la cantant Gemma Humet. El grup Gertrudishan tornat enguany per fer un dels 15 concerts de celebració del seu 15è aniversari. Mazoni celebra el seu desè aniversari en una gira on repassa els grans èxits i el festival no s’ha volgut perdre aquesta celebració. Anna Roig, una de les cantautores més carismàtiques del moment també està celebrant la seva primera dècada sobre els escenaris amb Anna Roig i L'ombre de ton chien.
Projecte Mut, una de les bandes més populars de les pitiüses, arriben al festival com a creadors de la Cançó de l’estiu de TV3. Núria Graham, una de les artistes més prometedores del moment amb una proposta de pop d’autor que sedueix allà on va, presenta el seu segon treball d’estudi “First Track”. Crossing, des de l’Empordà presenten la seva original proposta que combina pop i rock amb cançons que no paren de sonar a les radiofòrmules del país.
De la mà de l’Acustik de La Vanguardia el dijous es podrà gaudir de varis dels artistes del moment: Marina BBface & The Beatroots, una de les cantants dels desapareguts The Pepper Pots i habituals del festival, presenta el seu segon disc en solitari “Still Beating” ple de soul, rock i una gran energia dalt de l’escenari. Germà Negre, és una de les sensacions del folk modern del nostre país.
Maïa Vidal, una de les artistes més interessants i respectades per la premsa especialitzada, ha posat la banda sonora a l’anunci d’Estrella Damm d’enguany “Vale”. Joan Rovira, des de les terres de l’Ebre, un dels cantautors més interessants del panorama musical presentarà “Peix sense espina”, recull de les cançons escrites durant els seus viatges com a músic de carrer. Màia, un trio de pop amb una veu molt dolça i lletres molt properes seran els encarregats d’obrir la programació d’enguany.
El festival acollirà novament una de les semifinals del Sona9 2015 i acollirà l’actuació de Trau, el guanyador de la darrera edició. Podrem escoltar a Medusa Box, el guanyador del concurs Intro. També participarà el guanyador del concurs de la plaça de l’estació.